بازدید مسعود سلطانی فر از بازار بزرگ ایرانی اسلامی\"نقش جهان اندیشه\"

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شنبه 4بهمن ماه ازبازار بزرگ ایرانی اسلامی با عنوان\"نقش جهان اندیشه\" که در شهر اندیشه احداث شده است بازدید کرد.

به گزارش میراث آریا(chtn )؛مسعود سلطانی فر ضمن بازدید از بخش های مختلف بازار نقش جهان، مسجد سلمان فارسی و زورخانه ای که در این مجتمع منحصر به فرد احداث شده است،با بیان این مطلب که  پروژه بازار نقش جهان از چند جهت دارای اهمیت است به خبرنگاران گفت: این پروژه با مشارکت گسترده بخش خصوصی اجرا شده و اصول و ضوابط معماری ایرانی و اسلامی در ساخت آن  لحاظ شده است،در واقع  این پروژه با الهام گرفتن از  میدان امام اصفهان از مهمترین بناهایی است که معرف فرهنگ و تاریخ ایران است.

وی افزود: این مجموعه ظاهرا جنبه تجاری دارد و فعالیت تجاری در آن انجام می شود ولی به عنوان یک نقطه گردشگری و پر جاذبه هم می تواند در سطح استان تهران و غرب شهر تهران مورد استفاده گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد. وقتی به یک کانون گردشگری تبدیل شود ،مطمئنا تورهای مختلف داخلی این منطقه را به عنوان مقصد گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی مورد توجه قرار می دهند.

سلطانی فر عنوان کرد: اینجا در طول زمان می تواند مرکزی برای دانشجویان، پژوهشگران و کسانی  باشد که دوست دارند با اصول و مبانی معماری ایرانی و اسلامی آشنا شوند.

وی  در ادامه اظهار امیدواری  کرد: در جانمایی و استقرار مشاغل مختلف که قرار است اینجا مستقر شوند بخشی به صنایع دستی اختصاص  داده شود تا  بتوانیم با استفاده از این فضا محصولات بسیار زیبا و آثار هنرمندان صنایع دستی را به نمایش بگذاریم.

بازار نقش جهان اندیشه در زمینی به مساحت 5/2 هکتار و با زیربنای 115000 متر مربع با کاربری های مختلف تجاری،مذهبی،و فرهنگی در شهر اندیشه احداث شده است که به زودی افتتاح خواهد شد.

استرداد اشیای تاریخی به ایران

سلطانی فر در پاسخ به این سوال که برای  بازگرداندن اشیای تاریخی متعلق به ایران که خارج از کشور وجود دارد چه اقداماتی انجام شده است عنوان کرد: در طول یک سال با تلاش ویژه سازمان و مرکز حقوقی و اموربین الملل ریاست جمهوری توانستیم بزرگترین عملیات استرداد آثار فرهنگی و تاریخی را انجام داده و 349 قلم شی بسیار ارزشمند را به کشور بازگردانیم ، امروز  این اشیای تاریخی در موزه ملی مورد استفاده و بازدید عموم  قرار گرفته است.

وی درباره  بازگرداندن دیگر اموال تاریخی گفت: پیگیری های  زیادی در این رابطه  انجام داده و می دهیم ،یک مورد آن بازگرداندن اشیای چغا میش است. یک تعداد اشیای محدود از قبیل مهر و لوح که مربوط به منطقه چغا میش است در کاوش های قبل از پیروزی انقلاب حدودا سالهای  1313 و1314 به دست آمد که برای مطالعه به موسسه  شرق شناسی دانشگاه  شیکاگو  فرستاده شد،قرار بود ظرف سه سال این اشیا بررسی شده و به کشور  بازگردد که این اتفاق رخ نداد،با پیگیری های انجام شده ما توانستیم  در محاکم مختلف احکام مناسبی بگیریم، امیدوارم ظرف چند ماه آینده این اشیای تاریخی  را هم به کشوربرگردانیم .

رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری درباره بازگرداندن  الواحی که  در کاوش های باروی شمالی تخت جمشید در سال 1312 و 1313 بدست آمد نیز چنین گفت:حدود 30 هزار لو ح کامل و شکسته از این منطقه به دست آمد که در سال  1314   بر اساس مصوبه دولت وقت این الواح  به موسسه شرق شناسی شیکاگو فرستاده شد ،این اشیای تاریخی نیز قرار بود بعد از بررسی سه ساله به کشور بازگردد، در سال 1327با پیگیری دولت وقت 179 قلم از این اشیا باز گشت ،در سال 1350 نیزبا پیگیری هایی که انجام شد چند هزار لوح غیر خوانا و شکسته دیگر بازگردانده شد.

وی افزود: در زمان دولت آقای خاتمی یعنی سال  1383 حدود 300 لوح دیگر به کشور باز گشت،ولی  باقی این الواح همچنان خارج از کشور ماند .

سلطانی فر در ادامه اعلام کرد: خوشبختانه  در یک  سال و نیم گذشته ما یک کار حقوقی بسیار سنگینی انجام دادیم و در دو مرحله موفق شدیم احکام مثبتی را به نفع ایران در محاکم آمریکایی بگیریم خوشبختانه مجموعه موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به این موضوع که این اشیا تجاری نبوده و و فرهنگی هستند، کمک کردند.در حال حاضر پرونده در مرحله آخر است،مدعیان ما درخواست تجدید نظر کرده اند که امیدواریم با موفقیت در این مرحله الواح تاریخی ایرانی را به کشور بازگردانیم.

اراده دولت در توسعه بخش گردشگری

وی درباره عملکرد سازمان برای توسعه گردشگری با اشاره به این که رییس جمهوری  رویکرد مثبتی به توسعه این بخش دارد، گفت:گردشگری فعالیتی است که همکاری بیش از 28 دستگاه اجرایی ، نهاد و وزارتخانه را می طلبد و باید همگرایی و همکاری وجود داشته باشد.

سلطانی فر با بیان این مطلب که در زیر ساخت ها ضعیف هستیم  گفت:بین وضعیت و ظرفیت ما فاصله هست؛وضعیتمان در یک سال گذشته به شدت بهبود پیداکرده است و شاهد افزایش ورود گردشگران خارجی بودیم  ولی با توجه به جاذبه های گردشگری که داریم تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داریم.

 وی اظهار داشت: در سال 92 با ورود 4/7 میلیون گردشگر حدود 6/5میلیارد دلار یا نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان درآمد داشتیم .در حالی که در سند چشم انداز 20 ساله در افق 1404  باید پذیرای 20 میلیون گردشگر با 30 میلیارد دلار درآمد باشیم.

معاون رییس جمهوری رسیدن به این هدف را  سخت اما شدنی است دانست و تاکید کرد:خوشبختانه اراده رسیدن به این هدف در دولت وجود دارد.

گفتنی است ؛در این بازدید محسن نریمانی معاون وزیرراه و شهرسازی و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدیدنیز حضور داشت.

انتهای پیام/

کد خبر 1393110426